Copyright © 2011 XL-Talent

XL-TALENT
HOOGBEGAAFDHEID
LEERPROBLEMEN

GelukkigHB- Peutergroep 

 

 

 

 

Deze groep is bestemd voor kinderen van 3 jaar met een ontwikkelingsvoorsprong en bestaat uit max. 4 kinderen. (Op deze leeftijd wordt er nog niet van 'hoogbegaafdheid', maar van 'een ontwikkelingsvoorsprong' gesproken.)

In de peutergroep wordt aandacht gegeven aan het samen spelen met andere kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong en het samen ontdekken van nieuwe activiteiten, spelletjes en materialen. De begeleiding is gericht op de specifieke ontwikkeling van een peuter met een ontwikkelingsvoorsprong.

Na afloop krijgen de ouders een kort verslagje mee over de gesignaleerde ontwikkeling van hun peuter. Dit is bruikbaar als overdracht naar de peuterspeelzaal, crèche of basisschool.

De peutergroep is op 6 donderdagochtenden van 9.30 uur tot 10.30 uur, 1 x per 2-3 weken.

 

 

 

 

 

 

 


Email: info@xl-talent.nl

Reactie ouders:

 

Wij zijn op zoek gegaan naar iemand die ons kon helpen beter te begrijpen waarom onze zoon zoveel met zichzelf in de knoop leek te zitten en daarbij ook regelmatig erg dwars, gefrustreerd en boos was. We zochten een manier om hem met een positieve benadering te laten leren dat hij best zijn eigen ideeën mag hebben, maar dat dingen soms ook even zijn zoals ze gaan of even "moeten". Hij heeft het bij de peutergroep elke keer erg naar zijn zin gehad en ook zijn emoties leren herkennen. Hij begrijpt beter dat boos worden niet de manier is om het probleem op te lossen. Het gaat natuurlijk nog steeds niet altijd even soepel, maar wel beter en we kunnen er beter over praten met hem. 

 

Wegens gezondheidsproblemen zullen er bij XL-Talent voorlopig geen GelukkigHB-groepen  van start gaan.

Kijk hier voor de andere GelukkigHB-groepen in Nederland.